A kerékpározás és az otthoni bütykölés szeretetéből adódott, hogy egyre többet foglalkoztam műhelyemben bringák javításával, szét- és összeszerelésével.

Idővel már kisebb vázjavításokat is elvállaltam, ahonnan egyenes út vezetett a vázépítés felé. Ezirányú tanulmányaimat Michigan államban, Doug Fattic mester oldalán kezdtem, majd Verona mellett, Tiziano Zullo mesternél folytattam.

Ahogy mestereimnél is tapasztaltam: az egyedi vázak építésénél az építő egy picit a lelkét is beleteszi a vázba. A tervezéstől és összeforrasztástól az apró részletek kidolgozásán és a komponensek, színek megválasztásán át a végső összeszerelésig a szenvedélyét adja a műbe. Amikor az új tulajdonos arcára mosolyt csal az új bringával megtett első kör, az számomra is nagy örömöt jelent.

Mert bringázni alapvetően jó – akár sportolás, túrázás, kikapcsolódás vagy egyszerűen közlekedés céljából. Ismerős vagy ismeretlen tájakat, városokat, utcákat bejárni, a szelet hasítani – kell ennél több?

Természetesen kell. Hiszen ha egy olyan kerékpárra ülhetsz, amely a te igényeid szerint, a te méretedre, testre szabva épült, akkor a nyeregbe pattanni különösen nagy öröm. Mindehhez még egy gyönyörű egyedi fényezés, és máris büszkén ülhetsz a kerékpáron: ez bizony a TE bringád!